Profil

 

        Minden nemzetben és kultúrában felfedezhetőek bizonyos specifikációk, szokások és tradíciók. Minden nemzetben és kultúrában másmás teázási szokások szerepelnek.

        A Herbex társaság székhelye Hrasné,(Szlovákia) 1991-ben alakult. Legfőbb célja, hogy minőségi teáikkal gazdagítsa a hazai és külföldi piacot.

A Herbex társaság mint tea és gyógynövény csomagoló cégként működik. Megalakulása óta hatalmas fejlődésen, modernizáción, automatizáción ment keresztül, ami nagyban hozzájárult a termékeik skálájának bővítéséhez. Céljuk, hogy jó minőségű, természetes alapanyagokból ízletes teákat készítsen a lakosság számára. Gyógynövény teáik és tradicionális receptek alapján készült keverék teáik első helyen állnak Szlovákiában a gyógynövény forgalmazásban. Évente 250 tonna gyógynövényt dolgoznak fel saját részre.

1994-ben  megalakították a Herbex Czechia s.r.o-t

2002-ben Magyarország felé nyitottunk és megalakult a Herbex Hungária Kft.

Jelenleg az általuk gyártott termékek filteres és ömlesztett gyógynövény teákból, filteres gyümölcs teákból, instant italporokból állnak.

       A Herbex társaság céltudatos és szisztematikus munkája sokféle elismerésben és díjazásban részesült. Legjelentősebbek:

-Bureau Veritas  Quality International társaságával jóváhagyott  minőségi kontroll –certifikáció ISO 9001

-A Szlovák  Gazdasági Minisztérium kitüntetése – „A 100-nál kevesebb munkaerőt foglalkoztató legnagyobb exportáló cég az 1999-es évben.

       A Herbex társaság a megfelelő irányításnak, üzleti politikájának és a legszigorúbb normák és előírások betartásának köszönhetően sikereket ér el a határon túl is pl. a Cseh köztársaságban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában, az Egyesült Arab Emirátusokban, Litvániában.